Actueel


Nieuwsbrieven:

 

maart 2021

december 2020

juli 2020

april 2020

december 2019

juli 2019

Lokale omroep Mill:

 


Veel belangstelling voor nieuwbouwplan

 

Inloopavond 3 juli 2019

Mill – In de buurt van Natuurgebied Molenheide ligt ‘t Kavelt. Op deze locatie, aan de zuidrand van Mill, wordt het nieuwe woongebied ‘Molenheide Buiten’ gerealiseerd. Een bijzondere ‘dorpse uitbreiding’ waar verschillende woningtypes komen, zoals kleine en grote vrijstaand geschakelde twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en woningen met een veranda.

Voor het eerst werden afgelopen woensdagavond het verkavelingsplan en de verschillende woningontwerpen getoond. Omwonenden en andere belanghebbenden kregen door middel van tekeningen een goede indruk van de ‘groene’ gebiedsvisie.

Zo wordt niet de natuur aangepast aan de woningen, maar wordt het wonen ingepast in de natuur. Wat betekent dat de bestaande natuur- en cultuurwaarden behouden worden. Keuzes met betrekking tot beplanting, bomen en de afscheiding van percelen worden weloverwogen gemaakt.

 

Binnen het plangebied worden bijvoorbeeld hagen als omheining van de kavels geplaatst zodat er een eenduidig beeld ontstaat. Ook de wandelpaden sluiten aan op de huidige paden die ons verder de fraaie natuur in leiden.

Voor de realisatie tekenen Pauwert Architectuur uit Eindhoven en Cedrus Vastgoed uit Beek en Donk. In overleg met gemeente Mill en Sint Hubert wordt er momenteel gewerkt aan de verkavelingsopzet en de architectonische vertaling van ontwikkelfase 1.

In het najaar start de bestemmingsplanprocedure. De ontwikkelaar verwacht begin 2020 te starten met de verkoop en dat medio volgend jaar de bouw kan beginnen.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Volg het nieuwbouwproject dan via Facebook, Instagram of meld u vrijblijvend aan via deze website.