Actueel

Drone-opname van de bouw

December 2023:

 

Status bouwwerkzaamheden december 2023

Enkele foto’s van de bouw

Eind september 2023:

 

Vlag in top: hoogste punt Molenheide Buiten

Op woensdag 21 juni 2023 heeft wethouder Bouke de Bruin de vlag in top gehesen bij het bouwplan Molenheide Buiten. Dat deed ze samen met de vijfjarige Jurre Robben, een van de jonge bewoners die daar gaat wonen. Het vlag hijssen markeerde het feestelijk moment van het bereiken van het hoogste punt van de woningen die nu in aanbouw zijn.

 

Molenheide buiten
Het bouwplan Molenheide Buiten maakt onderdeel uit van het voor woningbouw bestemde gebied Molenheide Buiten. Een gebied op de hoek van de Bosweg en de Wanroijseweg in Mill waar zowel de gemeente Land van Cuijk als projectontwikkelaar Cedrus Vastgoed woningbouw realiseren. Het planonderdeel Molenheide Buiten, van Cedrus Vastgoed bevat 58 woningen van gevarieerde aard; vrijstaand (geschakelde) woningen, twee-onder-een-kapwoningen, hoekwoningen, rijwoningen en levensloopbestendige woningen. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen.

Hoogste punt
Wethouder De Bruin was blij met het bereiken van het hoogste punt: “Je kunt geen krant openslaan of radio aanzetten en je leest of hoort over de woningmarktcrisis. Juist nu is het goed om te laten zien dat woningbouw toch nog mogelijk is, dat niet alles stil ligt. Het project Molenheide Buiten, is een goed voorbeeld van een mooi en gevarieerd woningbouwproject dat ondanks de huidige omstandigheden tot stand komt”.

 

Ook Robert Hellings, directeur cedrus Vastgoed, toonde zich verheugd over het bereiken van het hoogste punt: “Ik sluit me aan bij wat de wethouder zegt. Woningen bouwen is heden ten dage niet eenvoudig. Maar dankzij onze gezamenlijke inspanningen is het toch gelukt om hier een woongebied te realiseren dat de groene en dorpse uitstraling van Mill voortzet. Het zal hier heel aantrekkelijk wonen zijn met veel rust en met de natuur en wandelgebieden om de hoek”.

Vlag in top
Het hijsen van de vlag in top was vooral bedoeld om het bereiken van het hoogste punt feestelijk te markeren. Toekomstige bewoners waren uitgenodigd en konden alvast onderling kennismaken.

Bron: www.kliknieuws.nl / De MaasDriehoek

 

De bouw is gestart!

 

In week 51 van 2022 zijn de funderingen van de woningen gestort.

Op donderdag 24 november 2022 is de 1e schop in de grond gegaan.

Start verkoop Molenheide Buiten!

Vrijdag 24 juni 2022 tussen 15:00 en 19.00 uur


 

Belangrijk nieuws!
De officiële verkoop van de 47 woningen van Molenheide Buiten in Mill gaat van start! Dit nieuwe stukje Mill is straks bij uitstek geschikt om buiten te zijn en te ontspannen. Met alle voorzieningen op een steenworp afstand waardoor het heerlijk wonen is in Molenheide Buiten. Waar je al fietsend en wandelend over paden verder de natuur in kunt gaan.

Start verkoop
We starten op vrijdag 24 juni aanstaande met de verkoop van de woningen en wel op de volgende manier: tussen 15:00 uur en 19:00 uur kun je te voet of met de fiets naar de bouwlocatie aan de Wanroijseweg komen, waar je door middel van een heuse ‘walk/bike-thru’ rond kunt lopen of fietsen over het nieuw te bouwen Molenheide Buiten. Wanneer je wel met de auto komt, kun je parkeren op het terrein. (let op : slechts beperkte parkeermogelijkheden)

Op de kavels waar de woningen komen te staan tref je alvast de toekomstige ‘bouwnummers’ aan. Zo zie jij precies waar jouw droomwoning komt te staan. De bouwplaats is dus eigenlijk al een beetje omgetoverd naar een woonwijk! Aan het einde van de tour overhandigen wij persoonlijk de brochure incl. prijslijst en het inschrijfformulier.

 

Keuze gemaakt?
Als je de brochure doorgenomen hebt en na de nodige afwegingen weet welke woning jouw interesse heeft, kun je via deze website of bij Makelaardij Twan Poels middels het inschrijfformulier jouw definitieve woningkeuze doorgeven. Dit kan tot uiterlijk maandag 11 juli 2022, daarna sluit de inschrijvingsperiode.

Pak de fiets of kom te voet
Trek dus op vrijdag 24 juni de wandelschoenen aan of spring op de fiets en kom naar ons toe. Wij zorgen voor een ‘take-away-versnapering’ zodat de start verkoop een bijzonder moment wordt.

Tot dan!

Met vriendelijke groet,
Makelaardij Twan Poels

PS: Tijdens deze start verkoop worden er géén prijzen van de bouwkavels van gemeente Land van Cuijk bekend gemaakt. Zodra die start verkoop begint wordt dit bekend gemaakt op de website www.landvancuijkwoont.nl.

Meer informatie betreffende de verhuur van de huurwoningen volgt medio 2023.


Druk bezochte informatiebijeenkomsten

Mill – Op donderdag 19 mei 2022 was er voor belangstellenden de mogelijkheid om kennis te maken en informatie in te winnen over de ontwikkelingen rondom het nieuwbouwplan Molenheide Buiten. Deze informatiebijeenkomst werd gehouden in het Fletcher Hotel te Mill. Vanwege de grote belangstelling vond de bijeenkomst op 3 verschillende tijdstippen plaats, verdeeld over de dag. Op deze manier hadden we alle tijd en ruimte om met de geïnteresseerden in gesprek te gaan.

Elke bijeenkomst ging van start met een presentatie van het project. Vervolgens stonden de ontwikkelaar en makelaars klaar om alle vragen te beantwoorden. 

Download presentatie

Kon jij onverhoopt niet aanwezig zijn en blijf je toch graag op de hoogte? Hieronder kun je de presentatie downloaden. We kunnen ons ook voorstellen dat, wanneer je wel op een van de informatiebijeenkomsten aanwezig was, je de presentatie nog eens op jouw gemak wilt bekijken. Downloaden kan middels onderstaande knop:

 

LET OP: het kan even duren voordat de presentatie te zien is. Het bestand is 88Mb groot.

 

Enkele foto’s van de bijeenkomst.

 

 


Het begin is gemaakt!

Misschien heb ji het al gezien of gelezen; maandag 24 januari j.l. is er gestart met het bouwrijp maken van de woningbouwlocatie Molenheide Buiten (’t Kavelt) in Mill.

Op de plek tussen de Wanroijseweg, de Van den Bogaardweg en de bossen van natuurgebied Molenheide wordt het nieuwbouwterrein in orde gemaakt. Dit bestaat onder andere uit grondwerk, de aanleg van riolering, het maken van een aansluiting op de Wanroijseweg, het aanbrengen van bouwwegen en de aanleg van een water afvoer drainage infiltratie (wadi). Naar verwachting zijn deze werkzaamheden half april afgerond en kunnen er door de nutsbedrijven kabels en leidingen aangelegd worden. Vervolgens wordt er naar verwachting vierde kwartaal van 2022 gestart met het bouwen van de woningen.

Kennismaking/informatiebijeenkomst
Voordat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden willen we je graag eerst persoonlijk ontmoeten. Deze kennismaking vindt plaats op donderdag 19 mei 2022in drie tijdsblokken per dag.

 

Tijdens deze informatieve bijeenkomst stellen wij ons aan je voor en voorzien we je van informatie over diverse woningtypes en de verkoop en verhuur van het plan. Tevens krijg je uitleg over het verdere verloop van de verkoopprocedure.

Daarnaast zijn ook Robert Hellings namens Cedrus Vastgoed Ontwikkeling B.V. en de architect aanwezig om je op de hoogte te stellen van onder andere de voortgang en planning van dit prachtige nieuwbouwproject.

Noteer deze dag alvast in jouw agenda. Binnenkort kunnen wij je meer vertellen over de manier van aanmelden, de locatie en de tijdsblokken van deze bijeenkomst. Als jij je nog niet hebt aangemeld kun je dat dan doen. Je wordt dan via e-mail op de hoogte gehouden.

We kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groeten,
Makelaardij Twan Poels


Voorlopige planning koop- /huurwoningen:

(onder voorbehoud)

 

  • Informatieavond – 15 en 16 april 2022
  • Aannemer bekend – Voorjaar 2022
  • Vanafprijzen bekend – Zomer 2022
  • Start verkoop – Zomer 2022
  • Start bouw – Vierde kwartaal van 2022

 


Bouwrijp maken ’t Kavelt in Mill

Op maandag 24 januari 2022, startte het bouwrijp maken van het terrein ’t Kavelt/Molenheide Buiten in Mill. Dat is nodig om daar huizen te kunnen bouwen. Het terrein dat bouwrijp wordt gemaakt, ligt tussen de Wanroijseweg, de Van Bogaardweg en de bossen van het natuurgebied Molenheide. Op de afbeelding onder aan deze pagina zie je waar het terrein ligt.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit grondwerk, de aanleg van riolering, het maken van een aansluiting op de Wanroijseweg, het aanbrengen van bouwwegen en de aanleg van een wadi. De werkzaamheden duren tot half april 2022. Ook worden er in de periode april-mei 2022 door de nutsbedrijven kabels en leidingen aangelegd. Na de werkzaamheden kunnen woningen gebouwd worden. Waarschijnlijk start deze woningbouw in de tweede helft van 2022. Aannemersbedrijf Gebroeders Van Venrooij BV uit Weurt doet de werkzaamheden. Omwonenden hebben een brief met informatie gekregen.

Meer Informatie
Heb je vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met Tiemen Bronsema, Projectleider Openbare Ruimte, gemeente Land van Cuijk. Mail: tiemen.bronsema@landvancuijk.nl

 Nieuwsbrieven:

 

december 2021

maart 2021

december 2020

juli 2020

april 2020

december 2019

juli 2019

Lokale omroep Mill:

 


Veel belangstelling voor nieuwbouwplan

 

Inloopavond 3 juli 2019

Mill – In de buurt van Natuurgebied Molenheide ligt ‘t Kavelt. Op deze locatie, aan de zuidrand van Mill, wordt het nieuwe woongebied ‘Molenheide Buiten’ gerealiseerd. Een bijzondere ‘dorpse uitbreiding’ waar verschillende woningtypes komen, zoals kleine en grote vrijstaand geschakelde twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en woningen met een veranda.

Voor het eerst werden afgelopen woensdagavond het verkavelingsplan en de verschillende woningontwerpen getoond. Omwonenden en andere belanghebbenden kregen door middel van tekeningen een goede indruk van de ‘groene’ gebiedsvisie.

Zo wordt niet de natuur aangepast aan de woningen, maar wordt het wonen ingepast in de natuur. Wat betekent dat de bestaande natuur- en cultuurwaarden behouden worden. Keuzes met betrekking tot beplanting, bomen en de afscheiding van percelen worden weloverwogen gemaakt.

 

Binnen het plangebied worden bijvoorbeeld hagen als omheining van de kavels geplaatst zodat er een eenduidig beeld ontstaat. Ook de wandelpaden sluiten aan op de huidige paden die ons verder de fraaie natuur in leiden.

Voor de realisatie tekenen Pauwert Architectuur uit Eindhoven en Cedrus Vastgoed uit Beek en Donk. In overleg met gemeente Mill en Sint Hubert wordt er momenteel gewerkt aan de verkavelingsopzet en de architectonische vertaling van ontwikkelfase 1.

In het najaar start de bestemmingsplanprocedure. De ontwikkelaar verwacht begin 2020 te starten met de verkoop en dat medio volgend jaar de bouw kan beginnen.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Volg het nieuwbouwproject dan via Facebook, Instagram of meld u vrijblijvend aan via deze website.